NAMM 2013: Dave Smith brengt Prophet 12 Analoge Synthesizer uit

Dave Smith de welbekende synth pionier die wereldwijd bekend is van de legendarische Prophet-5 synthesizer heeft besloten dat het weer tijd is om de synth wereld op zijn kop te zetten. Ditmaal doet Dave dat met de Prophet-12.

dave-smith-instruments-prophet-12-analog-synthesizer

Volgens Dave is de Prophet-12 over de 35-jarige historie van zijn bedrijf het beste product dat er ooit is geproduceerd. De Prophet-12 is een 12-stemmig polyfonische synthesizer waarbij elke stem over 4 oscillators beschikt. Daarnaast wordt dit per stem aangevuld met een sub-oscillator, resonante high en low-pass filters en een VCA.

Deze basissectie aan klankopwekking kan dan door een oneindige modulatie-sectie heen gehaald worden, wat met de naam Charaction section is bestempeld. Waveshaping behoort hier tot een van de mogelijkheden en daarnaast zijn er nog een aantal exotische benamingen aanwezig die allemaal ook betrekking hebben op het modulatie gedeelte zoals Air, Grith, Decimation en Hack.

De Prophet-12 beschikt ook over een arpeggiator die je kunt syncen met de interne of een externe clock en bi-timbrale inzet is ook mogelijk

Naast de standard controllers voor pitch en modulatie beschikt de Prophet-12 ook over een aantal druk- en positie gevoelige touch sliders.

Volgens berichten zal de nieuwe Prophet tegen het 2e kwartaal van 2013 leverbaar zijn en zal er een prijskaartje aanhangen van ongeveer 3.000 dollar.

Voor meer informatie over de Prophet-12 bezoek de website van Dave Smith Instruments of kijk wat Dave zelf te zeggen heeft over zijn nieuwste creatie.

Leave a Comment