Tascam US-322 and US-366 USB Audio Interfaces

Tascam komt met een set nieuwe audio interfaces op de markt. Het gaat om de Tascam US-322 en de Tascam US-366. Beiden betreffen USB audio interfaces en borduren voort op de populaire US-122mkII en US-144mkII interfaces. Uniek aan de US-322 en de US-366 zijn de ingebouwde DSP Mixer en de ingebouwde DSP Effecten.

De Tascam US-322 kan opnemen tot 24bit/96kHz en bezit 2-in en 2-uitgangen. De outputs zijn van het type RCA. Daarnaast zijn er 2 XLR-mic inputs aanwezig, beiden voorzien van HDDA mic preamps en een +48v fantoom-voeding. De XLR-inputs zijn gecombineerde TRS-inputs waarvan het linker kanaal ingezet kan worden als gitaar-ingang. Er is ook een TRS koptelefoon uitgang beschikbaar.

tascam-us322-usb-audio-interface

De ingebouwde digitale mixer beschikt over een multi-track mode en een stereo mix mode. Stereo mix mode is voornamelijk bedoeld voor het creëren van media voor het internet en filmbewerkingen. Terwijl de multi-track mode bedoeld is voor de low latency monitormix.

Wat betreft de insert-effecten zijn er aanwezig een compressor en een EQ en als send-effect is er een reverb beschikbaar. Zowel het mix-gedeelte als de effecten zijn ook benaderbaar via de PC waardoor bewerkingen verder worden versimpeld.

De Tascam US-366 kan opnemen tot 24bit/192kHz. En is in het bezit van 6-in en 4-uitgangen of 4-in en 6-uitgangen dit afhankelijk van de instelling van lijnen 3 en 4. Daarnaast is er ook aanwezig een optische digitale in- en uitgang met en zonder RCA. Een ander verschil met de US-322 is dat de US-366 uitgebreid kan worden met de RC-3F remote controller om de DAW transport controls te bedienen, dit betreft een foot-switch.

tascam-us366-usb-audio-interface

Lees meer over de Tascam US-366 en US-322 op de website van Tascam.

Leave a Comment